HABERLER
Haber
Cumhuriyetimizin 100. yılında geceyi havai fişek gösterileri ile aydınlattık.

Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim saat 19:23’te muhteşem havai fişek gösterisi ile görsel bir şölen oluşturuldu.
 

Detaylı İncele
Haber
Futbol Alanındaki Başarımız

Şirketimiz, belediye çalışanları arasında düzenlenen '100. Yılda Cumhuriyet Kupası' kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube ile yapmış olduğu futbol maçında 2-1 galip gelerek oynadıkları ilk maçı kazandı.

Detaylı İncele
Haber
Kadınlar Futbol Takımını Destekliyoruz

Şirketimiz, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kadın Futbol Takımına sponsor oldu. Kadın futbol takımımıza başarılar dileriz.

Detaylı İncele
Haber
Spora Verdiği Desteği Sürdürüyor

Şirketimiz, 4.Uluslaraarası Eskişehir Yarı Maratonu koşusuna sponsor oldu.

Detaylı İncele
Haber
Bot ve Gondollarımızda Görevli Personellerimiz Kaptanlık Belgelerini Aldı

KENTAŞ bünyesinde görev yapan bot - gondol görevlileri, aldıkları eğitim sonrası T.C. Ulaştırma ve Altyapı Başkanlığı'na bağlı İzmir Bölge Liman Başkanlığı'nın düzenlendiği uygulamalı ve yazılı sınavlara katılarak İç Sular Gemi Sevk ve İdare Belgesini almaya hak kazandılar.

Detaylı İncele
Haber
Otoparklarımızda Görevli Personellerimiz Mesleki Yeterlilik Belgelerini Aldı

KENTAŞ bünyesinde görev yapan kapalı ve cadde otopark görevlileri, aldıkları eğitim sonrası Çalışma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen uygulamalı ve yazılı sınavlara katılarak Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazandılar.

Detaylı İncele
Haber
Dia Programı Tanıtım Toplantısı

Daha iyi hizmet verebilmek ve iş süreçlerimizi iyileştirmek amacı ile kullanıma geçilecek olan ERP Programı DİA hakkında çalışanlarımıza bilgi verildi.

Detaylı İncele
Haber
Gondol seferlerine hafta sonu ilgisi

Porsuk Çayı üzerinde işletmiş olduğumuz gondollar ulusal basında yer almıştır. Haber ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.iha.com.tr/eskisehir-haberleri/gondol-seferlerine-hafta-sonu-ilgisi-3870432/


 

Detaylı İncele
Haber
Kentaş Personelleri İngilizce kursuna başladı.

Personellerimiz, alanında uzman öğretmenler eşliğinde İngilizce kursuna başladı.

Şehrimizde artan yabancı turistlere kaliteli hizmet sunmak ve personelimizin gelişimine verdiğimiz önem nedeniyle toplamda üç ay sürecek yabancı dil eğitimi başarı ile devam etmektedir.

Detaylı İncele
Haber
Gondolların İlk Kadın Sürücüleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ilgi gören Porsuk Çayı’ndaki gondol turlarında, ilk kadın gondol sürücüleri göreve başladı.

Bozkırın ortasında gondolları ile ünlü Venedik şehrini hatırlatan Eskişehir’de, gondol turlarında artık kadın gondol sürücüleri de görev yapacaklar.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde üst düzey bürokratlık, yöneticilik, başta olmak üzere otobüs şoföründen parkomat görevlisine zabıtadan vatmana kadar her alanda başarı ile görev yapan kadınlar, gondollarda da görev alarak alacaklar.

Turizm sezonunun başlamasıyla Eskişehir’e on binlerce turist gelmeye devam ederken, Porsuk Çayı’ndaki gondol seferleri de büyük görüyor.

Hafta sonları özellikle büyük yoğunluğun yaşandığı gondol turlarında artık 2 kadın gondol sürücüsü misafirlere eşlik edecek.

En fazla dört kişinin binebildiği ve haftanın 7 günü hizmet veren gondollarda, 9 personel ve 7 gondol ile misafirlere Porsuk Çayı’nda Eskişehir turu yaptırıyor.

Kadın gondolcular deneme sürüşlerinin ardından resmen göreve başlarken, turistler de kadın sürücüleri görmekten çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Kadınlarımızın başaramayacağı hiçbir görev yoktur. Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını çok beğendik. Çünkü kadın elinin değdiği yer daha da güzelleşir. Başkan Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i her anlamda Avrupa şehri yapmış.” dediler. Kadın gondol sürücüleri de, misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceklerini belirterek kendilerine olan güveni nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler.

Detaylı İncele
Haber
EPA'nın yayınlamış olduğu "Parking Trend International''ın müteakip sayısında 2 sayfayı OID'in tanıtımına ayırdı.

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı EPA'nın yayınlamış olduğu ''Parking Trend International''ın müteakip sayısında 2 sayfayı Kentaş'ın da üyesi olduğu ''Otopark İşletmecileri Derneği OID''in tanıtımına ayırdı.

Tanıtım linki için tıklayınız.

 

Detaylı İncele
Haber
Personellerimize Yazlık Kıyafet Dağıtıldı.

Personellerimize yazlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Detaylı İncele
Haber
Belediye İştiraklerinin Danışma Toplantısı

AB üye ülkelerinin deneyimleri doğrultusunda belediye yönetimindeki iştiraklerin işleyişi açısından bir mevzuat tasarısı oluşturulmasına yönelik tavsiyeler geliştirilmesi konusunda danışma toplantısı gerçekleştirildi. Şirket Genel Müdürümüz İbrahim Çolak ve Şirket Avukatımız Semih Sivri katılım göstermiştir.

Detaylı İncele
Haber
Otopark İşletmecileri Derneği Üye Toplantısı

Otopark İşletmecileri Derneği üye toplantısı Hakan Orhun başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden BELTAŞ AŞ.'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Detaylı İncele
Haber
Personellerimize Excel eğitimi verildi.

13-17.09.2021 tarihlerinde Kentaş personeli toplamda 5 gün boyunca toplamda 7.5 saatlik eğitim aldılar.Bu beş günlük eğitimde personelimiz Microsoft Excel üzerinde bulunan tablolar arası veri aktarımı yardımcı matematiksel vb. fonksiyonları kullanıp iş hayatına adapte etmeyi ve bu sayede güncellenmesi saatler alacak veri kalabalıklar arasından gerekli verileri seçmeyi öğrendiler. Eğitim sonunda sertifikalarını aldılar.

Detaylı İncele
Haber
Artık daha güvendeyiz.

Kentaş personelleri yangın tatbikatı eğitimi aldılar. Personelimize yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın yaratan riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek gibi konular hakkında bilgilendirildiler.

Detaylı İncele
Haber
Kentaş'tan 500 Fidan Bağışı

Eskişehirspor'un ''bir milyon fidan'' hedefiyle başlatmış olduğu harekete Kentaş-Eskişehir Kent İçi Toplu Taşımacılık olarak 500 fidan bağışlayarak, fidanlarımızın umutlarınızla beraber yeşerip, büyümesini, yeni nesillere tabiatın bir hediyesi olmasını dileriz.

Detaylı İncele
Haber
Bot-Gondol Turu

Venedik kanallarını anımsatan Porsuk Çayı'nda bot gezintisi yapabilir yada EBB’nin kendi imkanları ile yaptığı gondollarda Porsuk Çayı'nın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Detaylı İncele
Haber
Bisikleti Tercih Et Otoparklara Güvenle Park Et

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında toplu taşıma, yürüme ve bisiklete binme ile alternatif sürdürülebilir kent içi ulaşım biçimlerinin desteklenmesi amacıyla çeşitli uygulamaları hayata geçiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bisikletli ulaşımı teşvik etmek amacıyla açık ve kapalı otoparklarının kapılarını bisikletlilere de açtı. Uygulama kapsamında bisiklet sürücüleri 3 açık 3 kapalı otoparka bisikletlerini güvenli ve ücretsiz bir şekilde park edebilecekler.

Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde birçok yerel yönetimin destek verdiği 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Eskişehir’de de alternatif sürdürülebilir kent içi ulaşım biçimleri konusunda yeni uygulamaları beraberinde getirdi. Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin yayalaştırılma kararının ardından bisiklet sürücüleri için yeni bir uygulama hayata geçti. Uygulama kapsamında Reşadiye Aş Evi Otoparkı, Cumhuriye Otoparkı, Kurtuluş Otoparkı, Dumlupınar Açık Otoparkı, Sazova Parkı Dış Otoparkı ve Kemal Zeytinoğlu Caddesi Açık Otoparkları olmak üzere toplamda 6 otoparkın kapılarını bisiklet kullanıcılarına açan Büyükşehir Belediyesi, bisikletlerin güvenle ve ücretsiz bir şekilde otoparklara park edilebileceğini duyurdu.

 

 

Otoparklara bisikletlerini park eden sürücüler uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması için atılacak her adımda Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olacaklarını belirttiler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bisikleti kent içi ulaşıma entegre edebilmek amacıyla farklı çalışmalar ve uygulamalar üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler.

Detaylı İncele
Haber
Büyükşehir Belediyesi Yeniden Kadın Parkomat Görevlisi Alacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile kadın otobüs şoförü ve kadın parkomat görevlisi istihdam edeceğini duyurmuş ve eğitimleri tamamlayan kadınlar göreve başlamıştı. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım daha yapan Büyükşehir Belediyesi, bir kez daha cadde otoparklarında görev almak üzere kadın parkomat görevlisi istihdam edeceğini duyurdu.

Kadın istihdamı konusunda önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl farklı alanlarda istihdam edilen kadın personelin sayısını arttırıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda cadde otoparkları ve kapalı otoparklarda kadın personel istihdam edileceği duyuruldu. ‘Hayatın her alanında daha fazla kadın gücü olması gerektiğine inanıyor, kadınlarımıza çok güveniyoruz!’ sloganı ile yapılan paylaşımda iletişim kabiliyeti yüksek, en az lise mezunu olan, hızlı ve dikkatli çalışma temposuna ayak uydurabilecek kadın adayların internet üzerinden veya elden başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan kadın parkomat görevlileri ile ilgili güzel geri dönüşler aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, her alanda kadın istihdamının desteklenmeye devam edeceğini belirttiler.

Detaylı İncele